Onze ambitie is om binnen Food and Cognition met meer partijen te gaan samenwerken

-

De eerste parel van 2019 gaat naar onderzoeksprogramma Food and Cognition. Op 10 januari kregen zij de 3D-geprinte Parel-award uitgereikt door The Economic Board-directeur Sigrid Helbig.

Het Food and Cognition-programma is een inspirerend voorbeeld hoe cross-overs tussen sectoren, in dit geval Food en Health, leiden tot nieuwe inzichten en verbindingen. Het (regionale) bedrijfsleven kan meevaren op de internationale bekendheid en kennis van de onderzoeksinstellingen, zoals het Donders Instituut. De kennisinstellingen kunnen daarentegen weer gebruik maken van de praktijkervaring van het bedrijfsleven“, aldus Sigrid Helbig.

Parel-award Food and Cognition

De parel is erg welkom om het onderzoeksprogramma verder te profileren. Esther Aarts, inhoudelijk coördinator van het programma licht toe: “Onze ambitie is om binnen Food and Cognition met meer partijen te gaan samenwerken. Daarnaast vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk organisaties van onze kennis kunnen profiteren.” Het Food and Cognition-programma onderzoekt hoe voeding ons brein beïnvloedt. Andersom wordt de invloed van onze hersenen op de keuzes die we maken voor gezonde versus ongezonde voeding onderzocht.

Onze ambitie is om binnen Food and Cognition met meer partijen te gaan samenwerken. Daarnaast vinden we het belangrijk dat zoveel mogelijk organisaties van onze kennis kunnen profiteren.

Food and Cognition is een programma van de Radboud Universiteit, Radboudumc, Wageningen University & Research, Donders Instituut en het Max Planck Instituut en valt onder het overkoepelende Healthy Brain-programma. Er wordt ook intensief samengewerkt met gerenommeerde onderzoeksinstellingen, zoals de Universiteit Twente (UT). Esther Aarts en mede-initiatiefnemer Thea van Kemenade (Radboud Innovation) hebben behalve een veertigtal onderzoeksafdelingen ook een groot aantal bedrijfspartijen betrokken in de vormgeving van het programma. “Het programma brengt de industrie en onderzoekers samen om gezamenlijk tot innovaties te komen, bijvoorbeeld op het gebied van voeding en veroudering. Bedrijven kunnen waardevolle input leveren voor de onderzoeken, zodat de bedrijven ook echt wat aan de resultaten hebben. Bijkomend voordeel is dat ze straks als eerste toegang hebben tot de resultaten.”

Dit artikel is verschenen op https://theeconomicboard.com/nieuws/parel-award-food-and-cognition/