Start: 20210128 | End: 20210128 | Location: online

This fall, we are starting a new series of Food & Cognition MKB cafe sessions (in Dutch). Mark your calendars: every last Thursday of the month (Oct 29, Nov 26, Jan 28, etc.), from 16:00-16:45 CET.

De partners van het EFRO Food & Cognition project organiseren op donderdag 28 januari 2021 om 16:00u, het webinar ‘Food & Cognition MKB café’. Het thema van dit webinar is ‘Eiwittransitie en Consument’, dit is het vijfde webinar dat binnen de reeks MKB Cafés wordt georganiseerd.

Om daadwerkelijk een versnelde eiwittransitie te realiseren is enerzijds voldoende informatie nodig over de positieve kanten daarvan voor een duurzame en verantwoorde voedselvoorziening en de positieve effecten op de gezondheid en het milieu. Daarnaast zijn consumentenbeleving en smaak van het product zeer belangrijke factoren die uiteindelijk de doorslag zullen geven of consumenten overgaan tot aankoop van voedsel gebaseerd op duurzame eiwitbronnen. Welke alternatieve producten zijn er nu al voor handen en welke worden er ontwikkeld voor de toekomst? Hoe kunnen die producten zodanig worden aangeboden dat ze een natuurlijke keuze worden voor een brede groep consumenten? Welke beleving, imago en context zijn hiervoor nodig? In deze sessie van het MKB-café gaan we hierover in gesprek met onderzoekster Stacy Pyett van Wageningen Universiteit & Research en ondernemer Marc Arts van GreenFood50, onder begeleiding van Esther Aarts (Donders Centre voor Cognitieve Neuroimaging, Radboud Universiteit & Coördinator Food & Cognition) en Guido Camps (Senior onderzoeker bij OnePlanet Research Center en Researcher bij Wageningen University & Research).

Graag nodigen we u uit om deel te nemen aan dit ‘MKB Café´. U kunt meer informatie over dit webinar vinden en u inschrijven via deze link (Klik hier).

MORE INFORMATION